Известие

Collapse
No announcement yet.

Алфа 155? Мнения ...

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Дам, нещо няма соленоид...., явно е страничното израстъче
    Arena Coast Customs

Comment

Ясно..10х още веднъж,ако някой се сеща още нещо,ще съм му благодарен да го каже!

Comment

Ми след тия "присадки" под капака ... не знам какво да кажа ... В момента като я гледам вървене не очаквай - пречупения въздуховод ще скопява много качествено колата. Отделно от това, не виждам стабилизиращото рамо за мотора, което го имат всички 55-ци ... дали няма да се тресе цялата кола с тия проблеми на праен ход ?!?
        Аз лично съм против такива интервенции, но ако се оправи въздуховода, и колата върви наистина добре и няма други забележки - може пък да си струва парите
        Иначе аз бих предпочел да си изглежда както трябва мотора :
        Attached Files
        155 MY.95 Sport - 2.0 TS 8v (ressurected by Теодор & Токича)
        Fan Club Alfa Romeo 155 - Bulgaria

Comment

А къде се намира това стабилизиращо рамо и как изглежда?И най-важното-скъпо ли е

Comment

Първоначално публикувано от Dimicha Покажи съобщение
            А къде се намира това стабилизиращо рамо и как изглежда?И най-важното-скъпо ли е
            Click image for larger version

Name:	164.jpg
Views:	1
Size:	74.6 Килобайта
ID:	2297995

Предполагам ще си го намериш евтино втора ръка, но въпросът не е в това. Щом видимо са толкова побългарени нещата, представи си какво е сменяно и нагаждано по тази кола от пишман майстори, а и меката връзка след дебитомера е така прегъната, че колата сигурно върви като 1,1 - какъв трябва да си, за да ги направиш тези простотии се питам ?
            п.с. Стъпковото моторче ще си го намериш работещо втора ръка за 30-40 лева и се сменя за 2-3 минути.
            Arena Coast Customs

Comment

@Dimicha, съжалявам, че се намесвам, но моля те прати линка, от който си я харесал тази 155-ца. Преди около месец ходихме да гледаме подобна (ако не и същата алфа) за един приятел и имам някакви, макар и бегли впечатления.
              "Вятър замита стъпките ни - първо страстите, после времето ни поглъща."

Alfa Romeo 145 1.3 '95

Comment

Първоначално публикувано от mdterziev Покажи съобщение
                @Dimicha, съжалявам, че се намесвам, но моля те прати линка, от който си я харесал тази 155-ца. Преди около месец ходихме да гледаме подобна (ако не и същата алфа) за един приятел и имам някакви, макар и бегли впечатления.
                Колега това е колата,за която става въпрос,не знам дали се сещаш:

Линк не давам,защото си контактувам с продавача по телефона и по мейла,а обявата може и да е свалена вече. Жената каза,че наистина е идвало някакво момче да я пита за колата,но го е срязала,защото почнал да се пазари за пари,искал винетка да има и т.н.Та жената му казала,че колата не я подарява.

Comment

Dimicha бягай от тази кола,мотора не е нейн,кой зане още какви скрити изненади има,не е 94г /старата маска е /тази женица явно добре послъгва.
                  Не се набутвай излишно във филма.

Тази 100 пъти повече си заслужава.
                  http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=57215
                  Last edited by MUROMAN; d.m.y г., 11:20.
                  ALFA ROMEO 155 1.8TS MY95 SPORT -The Legend - бивша

Renault Megane II Grand Tour-2004г

Comment

@Dimicha, точно това е колата.Жената е медицинска сестра, мъжът й е профи щофер.
                    Каза ми, че навремето той я е внасял от Италия. Както написаха по-горе двигателят й е сменян, оригиналният е бил 1.7 ТС, а сега е с 2.0 ТС, като обаче си стои регистрирана с по-малкия двигател.
                    Гледахме я малко време, покарахме я 3-4 км в града. Впечатленията-външен вид и салон почти отлични, съединител нов, спирачки - ще трябва да ги прегледаш обстойно следевентуална покупка, имат проблем. Колата върви, не прекъсва. МПХ-то е за смяна-държи 650-700 оборота. Имаше омазнено отстрани по блока. Гуми - всесезонни, има още хляб.
                    Дамата каза, че колата не се кара и съм склонен да й вярвам, защото си я гледам пркирана в болницата почти нон-стоп. Окачването ми се стори добро, сменяни амортисьори скоро. Имаше омаслено по блока, каза, че скоро е сменяно масло и филтри, та не съм сигурен дали не е олял майстора. След като я покарахме и погледнахме нямаше прясно масло.
                    Относно цената каза, че е склонна да плати разходите по прехвърлянето при нотариус, но не и да смъкне от цената.
                    Аз лично ако бях нямаше да се хвърлям точно на този екземпляр, въпреки че й трябват едни 500-600 лв още да я стегнеш, в това число и смяна на средно и задно гърне. е, те това е, което е само на пръв поглед. Иначе каза,че не е никакъв проблем да си я закараш на майстор преди евентуална покупка. Поздрави!

Момчетата с винетката не сме били ние
                    Last edited by mdterziev; d.m.y г., 11:50.

Alfa Romeo 145 1.3 '95

Comment

Пффф,баси филма-как може да тръгнат да й сменят двигател,ейй разочаровах се.Колата на снимките изглеждаше да е точно това, което търся. Кой знае тази смяна защо е предприета и колко кадърно е направена. Най-лошото е,че според собственичката километрите са 136 000 и съм склонен да вярвам това за колата,но двигателя не се знае на колко е....Но така или иначе то се обезсмисля големия мотор,щото предполагам,че не са сменили скоростната кутия и диференциала и гори повече от нормалните 2.0 155-ци.А би трябвало 2.0 да е най-икономичната модификация. И компютърът не са сменили сигурно,а предполагам, че на 1.7 е различен от на 2.0...станала е манджа с грозде да му се невиди. Сега не знам кво да права,а почти се бях навил да я вземам.

Comment

Първоначално публикувано от Dimicha Покажи съобщение
                        Пффф,баси филма-как може да тръгнат да й сменят двигател,ейй разочаровах се.Колата на снимките изглеждаше да е точно това, което търся. Кой знае тази смяна защо е предприета и колко кадърно е направена. Най-лошото е,че според собственичката километрите са 136 000 и съм склонен да вярвам това за колата,но двигателя не се знае на колко е....Но така или иначе то се обезсмисля големия мотор,щото предполагам,че не са сменили скоростната кутия и диференциала и гори повече от нормалните 2.0 155-ци.А би трябвало 2.0 да е най-икономичната модификация. И компютърът не са сменили сигурно,а предполагам, че на 1.7 е различен от на 2.0...станала е манджа с грозде да му се невиди. Сега не знам кво да права,а почти се бях навил да я вземам.
                        Огледай се и взимай друга
                        Arena Coast Customs

Comment

mdterziev а колата тресеше ли поради липсата на стабилизиращо рамо,както се опасява колегата по-горе? Като цяло ако другите неща са толкова добре,колкото казваш,колата не е чак такава набутвация,но самият факт,че жената не ми каза,че е със сменян двигател говори много.

Comment

На нас специално още по телефона си ни каза, че двигателят е сменян. Не ми направи впечатление да иска да скрие нещо за колата, просто на много въпроси отговаряше с не знам. Личеше си, че не се е занимавала тя с нея, а по-скоро мъжът й. За тресенето - не, предвид района, където я покарахме (само павета).

Alfa Romeo 145 1.3 '95

Comment

Първоначално публикувано от mdterziev Покажи съобщение
                              На нас специално още по телефона си ни каза, че двигателят е сменян. Не ми направи впечатление да иска да скрие нещо за колата, просто на много въпроси отговаряше с не знам. Личеше си, че не се е занимавала тя с нея, а по-скоро мъжът й. За тресенето - не, предвид района, където я покарахме (само павета).
                              Благодаря ти много за подробната информация-ако не беше ми казал това за двигателя,сигурно щях да се хвърля да я взема. Не че съм се отказал,но остава като резервен вариант. А знаете ли нещо за тая ламя Спаска:

http://www.cars.bg/u282560

Изглежда много добре,но бих я взел само ако й смъкна от цената поне 200 лв

Comment

Отивай и гледай - на вид е добре. Провери мотора.
                                Пазарлък на място винаги става по-добре отколкото по телефона !
                                155 MY.95 Sport - 2.0 TS 8v (ressurected by Теодор & Токича)
                                Fan Club Alfa Romeo 155 - Bulgaria

Comment

Working...
                                X